Kriya Yoga Nederland

Kriya Yoga Beoefening

Praktische informatie over
Kriya Yoga beoefening, inwijding, enz.

Kriya Yoga Beoefening

De methode is prima geschikt voor jongere- alsmede oudere mensen en is makkelijk in het dagelijks leven te integreren. Het omvat gemakkelijk te leren oefeningen, ademhaling en meditatie technieken, welke een gelijktijdig voordeel geven voor het lichaam, de geest, het intellect en de Ziel. Enkele van deze technieken zijn : de Buig techniek, de Pranayam techniek, de Ohm Sadhana techniek, de Mahamudra techniek, de Yjotimudra techniek etc. In deze spirituele traditie worden de technieken uitsluitend persoonlijk en mondeling overgedragen aan de leerlingen door daarvoor bevoegde en geschikte leraren. Wanneer je de oefeningen elke dag gedurende 15 tot 20 minuten beoefent ervaar je al de fysieke, mentale en spirituele voordelen.

kriya yoga practice
initiation

Kriya Yoga initiatie

Waarom initiatie ( Dikshya) ?

Initiatie helpt de leerling zijn proces te versnellen en minimaliseert de tijd die benodigd is voor het verkrijgen van vooruitgang en voorkomt onnodige obstakels. Het verschaft je de benodigde basis gereedschappen om succes en perfectie te bereiken d.w.z. nederigheid, hard werken, discipline, positieve houding, geen angst, zintuigen beheersing, delen, vergeving, vertrouwen, goddelijkheid, geduld etc. Zonder initiatie is dit uiterst moeilijk te verwezenlijken en derhalve is succes twijfelachtig in je spirituele beoefening. De Gurus gebeden en liefde en beste wensen voor de leerling vormen een enorme bescherming en zijn van grote hulp voor de leerling. De leerling dient oprecht de condities van de initiatie in zichzelf te implementeren en dient het vertrouwen en de technieken welke hem door de Guru zijn gegeven niet te misbruiken.

Wat is benodigd voor initiatie ?

Voor Kriya Yoga initiatie is de oprechte intentie om de technieken te leren en dagelijks te beoefenen een must. En men dient vrij te zijn van dogmatische gedachtes. Wanneer je geïnitieerd wil worden in Kriya Yoga en Kriya Yoga wil gaan beoefenen, stuur ons dan een e-mail en wij zullen je informeren wat er benodigd is en waarom dit benodigd is. De initiatie wordt gegeven door Mahaswami Atmananda Paramahansa en vindt plaats in een van onze centra. Gedurende Kriya Yoga initiatie helpt de Guru de leerling met het maken van een paar beloftes inzake spirituele beoefening inclusief de belofte ter geheimhouding van de technieken van Kriya Yoga en de dagelijkse beoefening van Kriya Yoga.

Meer weten

Na de Kriya Yoga inwijding ontvangt u een klein boekje "Kriya Yoga Anthology" dat achtergrondinformatie bevat, waaronder enkele inspirerende spirituele leringen van Mahaswami Atmananda Paramahansa. Kleed u bescheiden, draag schone kleding; informeel en comfortabel waarin u zich ongehinderd kunt bewegen. Alle andere vragen over de inwijding en beoefening van Kriya Yoga, evenals vragen om meer algemene informatie, vragen om gratis deelname aan een Kriya Yoga les of Satsang, of een persoonlijk gesprek met Mahaswamiji of een van zijn vertegenwoordigers, beantwoorden we bij voorkeur per e-mail.

necessity

Meer lezen

Kriya Yoga Publicaties

De maandelijkse nieuwsbrief “kriya Yoga Sandesh” wordt verspreid per e-mail onder alle Kriyabans ( Kriya Yoga beoefenaars welke zijn geinitieerd door Mahaswami Atmananda Paramahansa en zijn geautoriseerde Yogacharyas). De nieuwsbrief is geschreven door Mahaswami Atmanandaji en bevat zijn spirituele lessen, zijn discussie en interpretatie van de heilige Bhagavad Gita en bevat nieuws vanuit zijn centra wereldwijd. De “Kriya Yoga Sandesh” is verkrijgbaar in verschillende talen waaronder Engels, Hindi, Duits en Nederlands.

Kriya Yoga lessen

We adviseren je om Kriya Yoga lessen te volgen nadat je geïnitieerd bent. Om de technieken goed te beheersen en te verfijnen is het goed om deze onder begeleiding van een Yogacharya ( dat is een persoon die meer gevorderd is in Kriya Yoga en die speciaal geïnitieerd is om andere Kriyabans te helpen) te beoefenen.

De Kriya Yoga lessen zijn elke week op woensdag en donderdag in ons centrum in Amsterdam (gelegen op loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Inwijding in hogere Kriya Yoga vindt plaats na voldoende vooruitgang door constante dagelijkse beoefening van de technieken en is onderworpen aan het oordeel van Mahaswami Atmananda Ji.

Satsangs

Satsanga betekent eigenlijk "heilige bijeenkomst". Wanneer verschillende mensen bij elkaar komen om te mediteren, is de spirituele impressie en kracht significant sterker. Je bent beter in staat om te concentreren en je meditatie gaat dieper en je ervaart meer innerlijke vrede. De Satangs die wij organiseren zijn meestal op dezelfde dag en locatie als waar de lessen gegeven worden en zijn vrij toegankelijk voor alle Kriyabans.

Seminars

In het Kriya Yoga Dhyana Kendra Centre ( de belangrijkste Ashram van Mahaswami Atmananda Paramahansa) in Rourkela, in de staat Orissa in India, wordt jaarlijks een internationaal Kriya Yoga seminar georganiseerd welke enkele dagen duurt. Deze jaarlijkse plechtigheid staat onder leiding van Mahaswami Atmanandaji en bestaat uit openbare lezingen over Kriya Yoga, discussies over heilige geschriften, gebeden, meditaties onder leiding van Mahaswamiji en initiaties.

Alle programma's behandelen de belangrijke aspecten van Kriya Yoga, de voordelen die Kriya Yoga bied, en er worden praktische tips gegeven hoe je Kriya Yoga in je dagelijks leven kan toepassen waardoor alle vormen van stress verdwijnt! Gedurende de seminars worden er gezonde vegetarische maaltijden geserveerd en zijn er gratis medische controles en worden er gratis medische behandelingen aangeboden. En door de ontvangst van donaties wordt het voor jonge studenten mogelijk gemaakt om een studie te gaan volgen.

Leerlingen en geïnteresseerden vanuit de hele wereld zijn uitgenodigd om dit jaarlijkse speciale seminar bij te wonen en er aan deel te nemen. Andere Kriya Yoga centra organiseren kleinere Kriya Yoga seminars gedurende Mahaswami Atmanandaji’s bezoeken in India, Europa, USA, Canada en Azië. Deze seminars bieden een update, vernieuwde energie en inspiratie, waarbij de dagelijkse zorgen van het leven van elke dag achter gelaten kan worden en bieden je de mogelijkheid om samen te zijn met Mahaswami Atmanandaji en om zijn hulp en begeleiding te vragen.

Retraite

De waarde van stilte kan niet begrepen worden behalve door ervaring!
Gedurende de bezoeken van Mahaswami Atmanandaji, organiseren diverse centra regelmatig retraites in goede accommodaties die gelegen zijn in een prettige rustgevende inspirerende omgeving. De deelnemers aan zo een retraite nemen zoveel mogelijk stilte in acht gedurende de retraite, en nemen deel aan een programma met daarin dagelijkse groep meditatie, lessen, lezingen, ontspanning technieken, vraag- en antwoord sessie, etc.

De vrije tijd kan worden gebruikt om te ontspannen in de natuur.
Deelnemers worden geacht aan het gehele programma deel te nemen wat meestal een lang weekend duurt ( 2/3 dagen) om op die wijze het optimale resultaat te kunnen ervaren van de retraite. Kriyabans en geïnteresseerden die initiatie willen ontvangen van Mahaswami Atmanandaji zijn uitgenodigd om mee te doen aan de retraite.

Openbare lezingen

Er worden openbare lezingen georganiseerd door de centra gedurende het bezoek van Mahaswami Atmanandaji. De openbare lezingen worden in een openbare ruimte gegeven en heeft als doel een introductie van Kriya Yoga te geven aan geïnteresseerden. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de filosofie, de technieken en de vele voordelen die de beoefening van Kriya Yoga biedt. De openbare lezing is toegankelijk voor iedereen. Via de website en aankondigingen ter plekke worden deze openbare lezingen van te voren aangekondigd.

Donaties

Donaties aan de organisaties van Mahaswami Atmanandaji ( Kriya Yoga Dhyana Kendra en zijn centra wereldwijd ) ondersteunen het werk van Mahaswami Atmananda in Kriya Yoga en praktische spiritualiteit. Het biedt hem de mogelijkheid om zijn centra te bezoeken en daar ter plekke de leerlingen en geïnteresseerden te helpen en te begeleiden. Donaties voorzien ook in het onderhoud van de Ashram faciliteiten, ondersteunen liefdadigheid projecten en beschermen en ondersteunen de belangen van de hulpbehoeftigen. Uw hulp is nodig voor het ondersteunen van het spirituele en humanitaire werk van Mahaswami Atmananda Paramahansa en wordt zeer gewaardeerd. Donaties zijn op vrijwillige basis en op basis van ieders vermogen om te doneren. Wij zijn dankbaar voor alle donaties.